DIIS

Det var næsten for billigt til at være sandt

I forsommeren 2013 flyttede DIIS i nye lokaler, og en af opgaverne for IT-chef Rasmus Gammeltoft-Hansen var at finde en trådløs netværksløsning. Dansk Institut For Internationale Studier (DIIS) er en uafhængig statslig forskningsinstitution for internationale studier, der udfører forskning og analysearbejde inden for globalisering, sikkerhed og udvikling.
DIIS har 130 ansatte og afholder ofte konferencer med 60-100 gæster. Derudover har de gæster på biblioteket hver dag. Så opgaven var at finde en netværksløsning, der kunne dække over dette. Vi præsenterede DIIS for Ubiquiti Networks UniFi-netværksløsning. 

Først skeptisk – siden overbevist

”Da Advania (dengang Kompetera) præsenterede mig for UniFiløsningen, var det helt nyt for mig. Først var jeg meget skeptisk, da løsningen næsten var for billig til at være sand. Jeg var bekymret for, om jeg til den pris virkelig kunne få opfyldt vores krav til et trådløst netværk. Jeg har tidligere arbejdet med netværk fra de traditionelle spillere på markedet, og her har prisen været en hel anden”

fortæller Rasmus Gammeltoft-Hansen.


”Men Advania (dengang Kompetera) fik mig overbevist om UniFiløsningen, og jeg er bestemt ikke blevet skuffet over den”

siger han. 


Enkel opsætning og konfiguration DIIS valgte en løsning med 18 Access Points fordelt i deres bygning på tre etager. Der er defineret 2 netværk i alle Access Points; 1 til de ansatte og 1 til gæsterne. 

Netværket passer sig selv

Rasmus Gammeltoft-Hansen synes, at UniFi på alle måder har været en god oplevelse: ”Har du et netværk, der bare skal fungere, og kan du undvære de mest avancerede muligheder for at trække tal og statistikker ud, er UniFi en rigtig god løsning”.

”For os har det bedste faktisk været, at vi i ITafdelingen ikke har hørt noget til netværket siden vi installerede det, da det bare har fungeret og passet sig selv”
slutter Rasmus Gammeltoft-Hansen. 
?i